Gazelle

"Mons Fietsen" is "Premium Dealer" van Koninklijke Gazelle, hierdoor kunnen wij alle modellen leveren (mits voorradig). Daarnaast zijn er ook exclusieve modellen voor de "Premium Dealers", zoals de Grenoble en de Ultimate.

Wat Koninklijke Gazelle zo bijzonder maakt zijn de innovatieve oplossingen die ze maken van elk onderdeel van de fiets. Soms wordt het “wiel” inderdaad opnieuw uit gevonden, maar dan wel een verbeterde versie. Door mooie en efficiënte industriële ontwerpen komen vaak prachtige onderdelen en/of fietsen uit voort. Neem nu de verstelbare stuurpen, rank, slank en gemakkelijk in bediening.

Gazelle bestaat sinds 1892 en is vanaf die tijd altijd de bekendste en grootste fietsfabrikant van Nederland geweest. Het hoofdkantoor staat in het Veluwse Dieren. Hier zijn ook de nieuwste montage straten gevestigd. Er is ook een Gazelle Experience Center in Apeldoorn, waar de consument de fietsen kan bekijken en proberen.

In 1992 kreeg Gazelle het predicaat Koninklijk en 4 jaar later in 1996 werd Gazelle ISO-9001 gecertificeerd.

Gazelle elektrische fietsen

Koninklijke Gazelle heeft inmiddels jaren ervaring met elektrische fietsen, het begon met de Easyglider. Deze heeft een middenmotor die stil is en zeer betrouwbaar. De accu zit onder het zadel. Vrij snel hierna kwamen de Innergy fietsen, fietsen met de motor in het voorwiel.

Om de kwaliteit en betrouwbaarheid te kunnen blijven waarborgen is Gazelle overgestapt op andere motoren, zoals Bosch, Panasonic en Impulse. Dit heeft het merk Gazelle zeker goed gedaan.

De modellen hebben tegenwoordig een toevoeging zoals HF en HM, dit staat voor Hybrid Front en Hybrid Mid.

Gazelle stadsfietsen

De bekendste stadsfiets van Gazelle is de Orange, deze is er in zeer veel uitvoeringen. O.a. te herkennen aan een C (Comfort) of een T (Touring) gevolgd door een cijfer (deze geeft het aantal versnellingen aan). Ook kan er nog een toevoeging geplaatst zijn in de vorm een plus (dit is om aan te geven dat het een geveerde voorvork is – voorbeeld is de Gazelle Orange C7+)

De modellen houden niet op bij de Orange, zo zijn er ook de Paris, Esprit, Chamonix. Naast de stadsfietsen zijn er ook nog de transportfietsen en lifestyle fietsen zoals Miss Grace, Duty, Heavy Duty NL, Puur NL, van Stael en uiteraard ook de Classic serie.

Een zeker even zo bekende Gazelle is de Gazelle Bloom, de moederfiets bij uitstek. Deze moederfiets heeft een moderne uitstraling en een hip design, maar veel belangrijker is de grote ruimte tussen het stuur en het zadel.


Lees meer

Monsfietsen.nl maakt gebruik van cookies. Zo kunnen we de website verbeteren en je instellingen onthouden.