Union fietsen

Een oer Hollandse fiets met een roerige geschiedenis, dat is Union fietsen. In 1904 zag Union het daglicht en al snel was Union niet meer weg te denken uit het Nederlandse landschap.

Enkele faillissementen en een grote allesvernietigende brand verder is Union onder de vleugels gekomen van Pon Holding. Gazelle, Derby en enkele andere fietsmerken waren al eerder toegetreden tot de Pon Holding.

Dit heeft gevolgen gehad voor Union, de kwaliteit is wederom tot top niveau gebracht maar ook hebben zij een eigen identiteit kunnen opbouwen.

Union is niet geschikt voor de Amstel Gold Race, ook niet voor de Utrechtse Heuvelrug. En voor een goed doel zoals Alpe d’Huez op en neer fietsen is Union ook niet geschikt. Maar…, voor in de stad is de Union fiets nummer 1. Boodschappen doen, naar het station, lekker winkelen in de binnenstad of naar de kroeg of restaurant. Union heeft bijzondere kenmerken die misschien niet direct in het oog springen, zoals bijvoorbeeld de dikkere spaken, maar ook het weglaten van overbodige franje.

Neem bijvoorbeeld de Union Flow, een stalen frame, stevige velgen met dikke spaken en batterij verlichting voor en achter. Ook de bagagedrager is van staal, dus ouderwets meeliften op de fiets is weer mogelijk.

De Union Curb is zo’n fiets die met zijn eigenzinnige voorkomen in het oog springt, dikke ronde buizen en een aparte kleur grijs. No nonsens fiets met kwaliteit. De Curb is verkrijgbaar in 3 en 7 versnellingen.

Mons Fietsen heeft ook altijd de Union Load rij klaar in de winkel staan, deze transportfiets is een alleskunner. Schoolboeken, kleine kinderen, maar ook een kratje bier vervoeren is geen enkel probleem voor deze fiets. Stoer, sterk en eigenzinnig – dat is de Union Load.

Mons Fietsen Spijkenisse en Mons Fietsen Poortugaal hebben zeker 3 verschillende modellen rij klaar staan, dus u kunt u keuze maken en vrijwel direct op de fiets naar huis fietsen. 


Lees meer

Monsfietsen.nl maakt gebruik van cookies. Zo kunnen we de website verbeteren en je instellingen onthouden.